Składniki:
- 125g masła
- 120g cukru brązowego
- 80g cukru białego
- 300g mąki
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 jajko
- 100g posiekanej czekolady
- 50g "czekoladowych kropelek" (mogą być chipsy czekoladowe lub po prostu posiekana czekolada)
- 100g czekoladowych drażetek (mogą być m&m's lub lentilki)
Masło ubić z cukrem białym oraz brązowym na puszystą, jasną masę. Dodać jajko oraz ekstrakt waniliowy i dalej ubijać. Stopniowo dosypywać mąkę z sodą oczyszczoną i dokładnie wszystko zmiksować. Na koniec dodać "czekoladowe kropelki" oraz posiekaną/startą czekoladę wraz z drażetkami i całość dokładnie wymieszać. Formę o średnicy koło 20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, docisnąć i wyrównać. Piec w temperaturze 180stopni przez około 30minut, po 20 minutach sprawdzać patyczkiem. Wystudzić i smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz