Składniki:
- 1 kostka masła
- 1 jajko
- 1 szklanka cukru
- 2 i 1/2 szklanka mąki
- 1 łyżeczka sody
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 tabliczki czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Czekoladę połamać i dodatkowo jeszcze przekroić kostki na pół. Utrzeć masło z cukrem. Dodać jajko, wymieszać. Następnie dodać mąkę, sodę, sól i wszystko dokładnie zmiksować. Na koniec dodać czekoladę i wymieszać łyżką.
Z masy układać małe kuleczki, wielkości orzecha włoskiego lub trochę większe. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i na nim układać kulki z ciasta, nie spłaszczać i zachować odstępy. Piec w temperaturze 180stopni przez około 15 minut. Wyciągnąć, ostudzić i zajadać :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz