Mimo śmiesznej nazwy, te lekkie jak chmurka, bez grama maki, za to pełne pysznych orzechów włoskich ciasteczka są niepowtarzalne w smaku.Przywołują wspomnienia. Zawsze czekałam do świąt, aby je zjeść u cioci, ale w tym roku podczas przegladania starych przepisów znalazłam ten i postanowiłam już teraz pozwolić sobie poczuć trochę świątecznej atmosfery, mimo, że jeszcze listopad...
Składniki na ok 50 ciasteczek:
- kostka margaryny Kasi
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 g posiekanych orzechów- ja użyłam włoskich
- 1 cukier waniliowy
- 1 szklanka cukru
- 1 opakowanie kleiku ryżowego (Ja użylam naturalnego z Bobovity, ale jeśli ktoś chce można go zastąpić bananowym, czekoladowym, lub innym, aby ciasteczka miały ciekawszy smak)
- ewentualnie inne bakalie.
Enjoy!
Carol xx
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz