wtorek, 6 listopada 2012

Halloweenowe, szybkie cake pops.

Śzybki i łatwy pomysł na imprezę? CAKE POPS! da się je zrobić ze wszystkiego co jest pod ręką( my tak zrobiłyśmy.) Dla lepszego efektu nalezy zamoczyć w czekoladzie i ozdobić, ale szybka wersja jest mniej słodka i kaloryczna, ale mroczne kolory wpasowują się w tematykę święta.

Ciasto:
  • ·         1 i ½ szklanki maślanki
    ·         ¾ szklanki oleju
    ·         3 jajka
    ·         2 łyżki kakao ciemnego
    ·         ¾ szklanki słodkiego kakao
    ·         2 i ½ szklanki mąki
    ·         3 łyżeczki proszku do pieczenia
    ·         1 szklanka cukru

    Wszystkie składniki zmiksować, wylać na blachę o średnicy 23 zm, piec 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić i pokruszyć.
    Dodatkowo:
  • patyczki do szaszłyków
  • 1 danio waniliowe
  • 250 g rocotty
  • Mleczko zagęszczane w tubce
  • garść płatków kukurydzianych

    Rozkruszone ciasto wymieszać z serkami i mleczkiem, uformować kulki, przemrozić przez 30 minut, nabić na patyczki, ozdobić wedle pomysłu:)

1 komentarz: