Składniki:
- 1 kostka masła
- 1/2 szklanki cukru pudru, można więcej
- 2 jajka
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- około 100g kokosu
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodać jaka, proszek do pieczenia. Miksując dodawać stopniowo mąkę, pod koniec najlepiej ręcznie wyrobić na jednolitą masę. Kokos wsypać do osobnej miseczki. Z ciasta formować niewielkie kulki i obtaczać w kokosie, by były nim całe pokryte.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wykładać na niej obtoczone kuleczki. Lekko spłaszczyć. Piec w nagrzanym piekarniku, w 180stopniach, przez około 15minut, aż ciasteczka się ładnie zarumienią. Wystudzić i można się zajadać :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz