- 200 g masła w temperaturze pokojowej
- 300 g mąki
- 100 g cukru
- 2 kopiaste łyżki kakao
- 2 żółtka
- łyżka likieru różanego, lub rumu.
Krem:
- woreczek ryżu białego, gotowanego przez 25 minut i ostudzonego.
- 400 g danio waniliowego
- szklanka pełnegomleka w proszku( trochę więcej)
- tubka słodzonego mleczka zagęszczanego o smaku karmelowym.
- 1 kopiasta łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklanki gorącej wody
Dno ciasta wypełnić bananami i łyżką nakładać masę mleczną w taki sposób, by ryż, który osiadł na dnie był równomiernie rozłożony na powieżchni całego ciasta. Wstawić do lodówki na około 2 h, udekorować mleczną czekoladą.
Enjoy!
Carol xx
Pojemniczek właśnie z TKMaxxx :)
OdpowiedzUsuń