Składniki na 25 ciasteczek:
- 60g gorzkiej czekolady
- 60 g mlecznej czekolady
- 60g orzechów laskowych
- 350 ml mąki
- 100g masła w temperaturze pokojowej
- pół szklanki ciemnego cukru(ja nie miała, zastąpiłam 1/3 szklanki zwykłego)
- pół szklanki białego cukru
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 krople olejku waniliowego
- szczypta prawdziwej wanilii
- 3 łyżki mleka
- jajko w temperaturze pokojowej
- 1/3 łyżeczki soli MORSKIEJ
- sól morska do posypania ciasteczek
Uformować kuleczki i położyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, zachowując odstępy ok 5 cm.
Posypać ciasteczka bardzo delikatnie solą morską, piec 10-12 minut w temperaturze 175 stopni, aż brzegi będą lekko rumiane.
Studzić na blaszce przez kilka minut, po czym przełozyć na kratę do całkowiteho wystudzenia.
Enjoy!
Carol xx
Uwwwwwielbiam je!!!
OdpowiedzUsuń