Składniki:
- 4 jajka
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 czekolada mleczna
- masa kajmakowa
Przygotowanie:
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Obie mąki wymieszać wraz z proszkiem do pieczenia. Do naszej ubitej masy dodawać po jednym żółtku i dwie łyżki mąki, na przemian, cały czas ubijając. Czekoladę roztopić w rondelku z niewielką ilością mleka/śmietanki/margaryny, by się nie przypaliła. Wystudzoną wlać do naszej masy i zmiksować. Przelać do foremek i piec w 175stopniach przez 15minut. Gotowe wyciągnąć z piekarnika i zostawić do ostygnięcia. Następnie przełożyć masę kajmakową do rękawa cukierniczego bądź jakiegokolwiek kuchennego urządzenia, by wstrzyknąć nadzienie do środka babeczek. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz